Az eleve és utólagosan kialakított hőszigetelés mellett számos érv szól, azt azonban kevesebben tudják, hogy nem egyféle módszer és alapanyag létezik ennek kivitelezésére. Cégünknél főként polisztirol, kőzet- és üveggyapot alapanyagú hőszigetelő táblákat forgalmazunk, amelyeket a ház különböző részeinek burkolására használhatunk fel.

Az üveggyapot egy változtatható sűrűségű anyag, amely a gyapjúra emlékeztető textúrájú üvegszálakból áll, nemcsak hőszigetelésre, de hangszigetelésre is alkalmas. Hőszigetelő tulajdonsága „levegősségéből” ered, vagyis abból, hogy úgy állítják elő, hogy az üvegszálak között kis légbuborékok maradjanak. Előnye, hogy könnyen szállítható, olcsó, kiváló hőszigetelő, a tűz terjedését megakadályozza, illetve formáját is kivételesen jól tartja, viszont nem környezetkímélő, belégzése káros lehet.

A polisztirol szigetelőanyagok (hungarocell) ezzel szemben teljes mértékben környezetbarátak, ráadásul nagyon könnyűek is, így még egyszerűbben szállíthatóak, könnyebben alakíthatóak például az üveggyapothoz képest. Nem ártalmasak az egészségre sem, viszont járnak bizonyos kockázattal: szakszerűtlen befedés esetén tűzveszélyesek lehetnek, illetve a napsütésnek köszönhetően megsárgulhatnak.

A kőzetgyapot az üveggyapot előnyeivel bír, ráadásul víztaszító képességgel is rendelkezik, és szintén remek hangszigetelő lehet. Ugyanakkor a hátrányai, veszélyei is hasonlók: nem szabad belélegezni, ezen felül kevésbé jól tartja meg az alakját. Ehhez társul még, hogy alapvetően egy drágább alternatíva.

A negyedik típus a cellulóz szigetelés, amely egy teljes mértékben hézagmentes megoldás, a hungarocellhez hasonlóan környezetkímélő, és további nagy pozitívuma, hogy a benne lévő adalékanyagok hatására a rágcsálók ellen is véd. Ugyan nem éghető, viszont izzik, ami veszélyessé válhat. Vízfelvétele magas, elszívja és elzárja a párát.

Láthatjuk tehát, hogy mindegyik anyagtípusnak különböző tulajdonságai vannak, s azt is, hogy ezeknek előnyei és hátrányai is változóak. Mindig házunk paramétereinek és saját igényeinknek megfelelően válasszunk szigetelőanyagot!

Hívja szakértőnket! +36204005040