Nyáron aktuális…

A Szürke (grafitadalékos) EPS-ek kockázati tényezői:

Hőeloszlás olcsóbban

Idén a szokásosnál is nagyobb érdeklődést tapasztaltunk vásárlóink részéről a Garfitos polisztirolok iránt. Mint az köztudott, ennek a fajta EPS-nek azonos vastagság mellett kb 20%-al jobb a hőszigetelési képessége, mint fehér változatának.

Ilyenkor nyáron a szürke polisztirol legnagyobb ellensége a Nap ereje és sugarai! Tekintve, hogy az EPS-ek celláiba zárt levegő kb. a termék 96-97%-át teszi ki, mivel a légnemű anyagok a hőmérséklet változására jól reagálnak, ebből tudjuk, hogy viszonylag magas hőtágulási együtthatóval rendelkeznek.  Az így kialakuló méretváltozások csak úgy kerülhetők el, ha az anyag beépítés előtt-, beépítés alatt-, illetve fedő/burkoló rétegének kivitelezéséig közvetlen napsugárzástól védve van.

Hőeloszlás olcsóbban

A Grafitos EPS a tűző nap hatására megéghet, deformálódhat. Tárolja fedett helyen!

Hőeloszlás olcsóbban

A gyártáskor hozzáadott Grafit adalékanyagnak köszönhetően lényeges különbség a hőszigetelési teljesítmény a fehér polisztirolhoz képest, és a grafit hatására jelentősen nő az anyag hőáramlással szemben tanusított ellenállása.

A fehér és szürke EPS termékek -65 Celsius és +80 Celsius közötti hőmérsékleti tartományban megtartják eredeti fizikai tulajdonságaikat, ugyanakkor tartósan 70 celsius feletti környezetben nem javasoljuk alkalmazásukat.

Hőeloszlás olcsóbban

Úgy a fehér-, mint a szürke EPS-eknek egészségre és környezetre káros hatása nincs. Gombák, baktériumok nem támadják meg. Állatoknak táplálékként és nővényeknek tápanyagforrásként nem szolgál. Rágcsálók és rovarok megrongálhatják, ezért azok távoltartásáról mechanikai védelemmel a beépítés helyén kell gondoskodni.

Hulladékkezelésük egységesen: EWC 160119 „nem veszélyes”!

A fenti feltételek teljesülése mellett az EPS termékek korlátlan ideig felhasználhatók.

Ne habozzon! Kérjen ajánlatot egyszerűen, gyorsan!

Hívja szakértőnket! +36204005040