Manapság nagyon gyakran halljuk, hogy rezsicsökkentés. Népszerű lett ez a téma és mindenhonnan ez „folyik”. Tévében, rádióban, újságokban, reklámokban láthatjuk, olvashatjuk, hogy ha a fűtési költségen szeretnénk spórolni, akkor szigeteljünk. Itt is külön kiemelik a homlokzati hőszigetelést. Ez jól hangzik és sokan ismerik is a fogalmat, de vajon mindenki tudja-e mi az a nikecel vagy XPS és hol lehet alkalmazni őket.

A jelenleg is zajló klímaváltozás miatt, kiszámíthatatlan az időjárás és annak ellenére, hogy legutóbb enyhe telünk volt még mindig jellemzőbb a hideg tél és forró nyár. Ezért egy ház felújításánál precízen fel kell mérni milyen anyagokat vásárolunk meg. Bár a mai felgyorsult világban az emberek nem terveznek sok évre előre (inkább 1-2 évre) ebben a témában érdemes úgy vásárolni, hogy 10 év múlva ne kelljen újra szigetelni a házat.

 

De mi a cél?

„A FŰTÉSI KÖLTSÉGEK CSÖKKENTÉSE”

 

Az energiaárak sajnos ugyanolyanok, mint az időjárás, nem lehet tudni mire számíthatunk. Függünk Európától, az Uniótól a szomszédos országoktól, ezért törekedni kell arra, hogy minél kevesebb energiát kelljen felhasználni. Mostanában egyre gyakoribb az az igény, amelyben az építtetők azt kérik a kivitelezőtől, hogy olyan házat építsenek, amelyben a minimálisra tudják csökkenteni a fűtési és egyéb költségeket. Ezeket nevezzük energiatakarékos épületeknek, amelyben a külső szigetelés és nyílászárók által biztosított hőszigetelés csökkenő energiafelhasználást igényel.

 

Hány cm-es szigetelést használjak?

A vásárlók részéről felmerülő kérdés ez, ami teljesen jogos, mert mindenki szeretné a legjobbat magának, ezért kikéri egy szakember véleményét. Ez változó, nincs konkrét, helyes válasz erre, mindig az adott igénytől és épülettől függ, mi a legjobb megoldás. Az ideális természetesen az lenne, ha 20 cm-es fehér EPS 80-al vagy 15 cm-es grafitos szigeteléssel lehetne minden épületet „felöltöztetni”. Itt fontos megjegyezni azt a tényt, hogy teljesen igaz, az a dolog, hogy minél vastagabb a szigetelés annál drágább is, viszont az arányokat tekintve nem kerül kétszer annyiba egy 20 cm-es EPS, mint egy 10 cm-es. Viszont a hatásfoka sokkal jobb. Tehát itt az ár-érték arány a 20 cm-es szigetelőanyagot hozza ki jobbnak. Homlokzati hőszigetelésnél még ami többletköltséget jelent a vastagabb szigetelés alkalmazásánál a polisztirol árán kívül, az a rögzítő dübel. A többi anyag, ami szükséges a szigeteléshez, mint például ragasztó, üvegszövetháló, élvédő, vakolat, nem fogja az árat tovább növelni. Az eredmény viszont kiemelkedő lesz.

 

Most térjünk rá a grafitos szigetelésre, ami ugyancsak polisztirol, viszont nem fehér, hanem szürke színű. Ebben a hozzáadott grafitszemcséknek köszönhetően javul a termék hőreflexiós képessége. Nagyon jó megoldás a grafitos szigetelés olyan esetekben, amikor nem lehet nagyon vastag EPS polisztirolt használni a helyhiány miatt, viszont növelni szeretnénk a hőszigetelési értéket.

Érdemes körülnézni a honlapunkon, biztosan mindenki megtalálja az igényének megfelelő szigetelő terméket.

 

KÉRJEN AJÁNLATOT ITT!

Hívja szakértőnket! +36204005040