ajtoablakbirodalom-logo                         parketta1                           parketta-birodalom-logo

A MEPS a Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete, amelynek tagjai a legjelentősebb expandált polisztirolhab hőszigetelő anyag gyártók. Az egyesület fő tevékenysége az épületek energiaigényének csökkentése, amellyel az üvegházhatású gázok kibocsátása is csökkenthető.

A MEPS célja, hogy a piacra jó minőségű hőszigetelő anyagok kerüljenek, ezért 2012 őszétől független laboratóriumba vizsgálják meg a különböző gyártoktól származó EPS termékeket. Jellemző az EPS-re, hogy kinézetre nem látható semmi különbség. Azonban műszakilag óriási különbségek lehetnek közöttük, amelyet szabad szemmel lehetetlen észrevenni. Ezek csak mérésekkel ellenőrizhetők. Eddig ilyet hazánkban senki nem vizsgált, ezért lehetett az, hogy rossz minőségű termékek is megjelentek a piacon. A fogyasztók pedig ki voltak szolgáltatva, mert sokszor csak az építkezés után bizonyos idő elteltével derültek ki a hibák.

 

Így néz ki a MEPS logó, ha ilyet lát a vásárló, garantált a jó minőség

meps_logo

 

Miért jött létre az EPS minőségi logó?

 

Azért, mert a növekvő verseny az építőipari piacon, rákényszerítette a cégeket, hogy minél olcsóbb terméket próbáljanak eladni a vásárlóknak, ezáltal növelve a piaci részesedésüket.

Az olcsó ár, meg csökkenő minőséget eredményezett. Rontja a helyzetet, hogy sokszor, a külföldről nagyon kedvező áron behozott import termékeket senki nem ellenőrzi és úgy kerülnek forgalomba. Az EPS piacán hasonló a helyzet. A fehér szinű polisztirol táblák látszólag ugyanolyanok, de mégis hatalmas különbségek vannak. Ezért hozták létre ezt a minőségi logót, hogy a vásárlók tisztában legyenek melyik a jó minőségű polisztirol.

 

Melyik termék kap MEPS minőségi logót?

 

Amelyik terméken a fogyasztó látja a logót, biztos lehet abban, hogy:

 

–          a csomagoláson feltüntetett adatok megfelelnek a valóságnak

–          a vizsgálatot független minőségtanúsítást végző intézet csinálta

–          a megvizsgált minták próbavásárlásokból származnak

–          folyamatos az ellenőrzés

–          kiváló a minőség

–          a logó bevezetésének köszönhetően előbb-utóbb kiszorulnak a piacról a gyenge minőségű EPS-ek

–          hazánkban növekedik az EPS termékek színvonala

Hívja szakértőnket! +36204005040