A hőszigetelési megoldások mellett a legtöbben azért döntenek, mert szeretnének az őszi-téli időszakban minél kevesebbet fizetni a fűtésért illetve minél energiatakarékosabban fűteni, mások a nyári időszakban tomboló forróság ellen keresnek tartós módszert, és szeretnék, ha hűvösebb lenne a lakásuk. Kevesen tudják azonban, hogy a tényleges szigetelést megelőzően a vízszigetelésről és a pára valamint a párazárás megfelelő kezeléséről is gondoskodni kell.

Talajnedvesedés, beázás, párásodás, penészedés – olyan bosszantó és nagyon sok esetben kártékony jelenségek, amelyekkel szinte minden háztartásban találkozhattunk már. Éppen ezek miatt a gondok miatt nem csak a hőveszteségekre és előnyökre kell gondolni: tekintetbe kell venni az említett vizesedési problémák lehetőségét is, és érdemes olyan anyagokat, technikákat alkalmazni a szigetelés előtt vagy közben, amelyek meggátolhatják ezeket. (Különösképpen amiatt, hogy sajnos bizonyos szigetelőanyagok még elő is segítik például a párásodást.)

Gyakran használnak fóliákat a szigetelőanyagok fölé és alá, ezzel is biztosítva a vizesedés útjának megakadályozását. Ez azonban csak kiegészítő megoldás: esetenként sokkal nagyobb volumenű munkálatokra van szükség ahhoz, hogy kellően védve legyenek a különböző felületek. Gyorsabb, de hatékonyabb megoldás lehet például az úgynevezett injektálás, amely során a szigetelendő lábazatba vagy falba szelepek segítségével vízszigetelő anyagot fecskendeznek.

Az általunk forgalmazott lábazati szigetelőlemezek mindegyike fontos szerepet tölthet be a vízszigetelésben, például a Fibrostir XPS-lemez teljesen fagyálló és vízálló, ragasztással rögzíthető.

A már bevizesedett, károsodott falak szigetelése is megoldható, ilyenkor azonban különösen fontos az újravakolás is, amely során egy úgynevezett szárítóvakolat felhordása javasolt abban az esetben, ha a bejutott víz mennyisége nem túl nagy. Drasztikusabb vizesedés esetén új, bitumenes-habarcsos szigetelőrétegek felvitelére lehet szükség.

Hívja szakértőnket! +36204005040