Sokan fél évet várnak a hőszigeteléssel, mert nem mernek télen nekilátni. Közben pedig érkeznek az egyre magasabb fűtésszámlák.
Stop állj

Ne essen ebbe a hibába!

Az a jó a padlás hőszigetelésben, hogy gyorsan kész van és a szigetelő anyag azonnal működésbe lép.  Szerencsére ehhez nem kell komoly szaktudású kőműves brigád és nincs nagy felfordulás sem a ház körül.

A távozó hő 70-90%-a megspórolható megfelelő vastagságú hőszigetelés esetén!

Hőeloszlás olcsóbban

Ha télen kezd bele a padlás szigetelésébe, abban a hónapban már elkezd megtérülni a befektetés. Tavasszal és nyáron akad elég más javítanivaló a házon, ahogy ez a családi házaknál lenni szokott. Így praktikusabb a hőszigetelést minél előbb letudni. A távozó hő 70-90%-a megspórolható megfelelő vastagságú hőszigetelés esetén! Sok ház padlásterén semmilyen hőszigetelés sincs, és így a födémen keresztül „kiszökik” a meleg a lakásból. Azt tudjuk, hogy a meleg levegő felfelé száll, emiatt létszükséglet, hogy a ház födémjére is kerüljön hőszigetelés.

Fontos tudni: Ha a homlokzatot már hőszigeteltük, akkor még szükségesebb a födém szigetelése, különben a penészedéssel is számolnunk kell.

Többféle lehetőség is kínálkozik a födém szigetelésére, attól függően, hogy szeretné járhatóvá tenni a padlást, vagy sem. Egy 16 cm-es hőszigetelés körülbelül már 4 és fél év alatt megtérül, utána pedig már pénzt és energiát spórolunk meg.

A JOLA Holding által kínált lehetőségek pedig:

Kőzetgyapot szigetelés: táblás kiszerelésű, szálas szigetelő anyag, fő alapanyaga a bazalt. Nagy előnye, hogy 1500 C-ig tűzálló. (Paroc UNS 37Z; Paroc ULTRA)

 

Üveggyapot szigetelés: A padlásszigetelés leggyakrabban használt terméke az üveggyapot. Tekercses kiszereléséből adódóan könnyen szállítható, raktározható. Kedvező ára miatt is igen kedvelt. (Knauf Naturoll Pro 039)

Kőzetgyapot
Üveggyapot

A kőzetgyapot és üveggyapot hőszigetelés előnye: 

  • kiváló hőszigetelő
  • kiváló hangszigetelő
  • nem éghető,tűz hatására nem olvad, nem fejleszt füstöt
  • páraáteresztő, így nem penészedik
  • könnyen vágható, alakítható
Üveggyapot tetőtér
Ezekkel ugyanúgy lehet járható szigetelést készíteni, csak egy kicsit több munkával jár.

A két aranyszabály homlokzati hőszigetelés esetén télen:

1. Csak tartós 6 fok felett szabad elkezdeni: Ügyelni kell, hogy a hőmérséklet ne essen +5 fok alá (még éjjel sem), ez alatt semmiképpen ne álljunk neki a külső homlokzati hőszigetelés elkészítésének, mert az anyagok megfagyhatnak, és semmiféle adalék nem keverhető hozzájuk, hogy a fagyást elkerüljük.A homlokzati hőszigetelést télen a hőmérséklettől tegyük függővé, ne feltétlenül a hónaptól. Tavaly januárban például tartósan 5 fok felett volt a hőmérséklet, így nagyon sokan el tudták készíteni a homlokzat szigetelését, és már spórolhattak a februári, márciusi gázszámlán. 

2. A szárazság a barátunk: Amire még figyelnünk kell az az eső, pára. Párás időben lassan szárad a színező vakolat, és akár 3-4 nap is kell a teljes száradáshoz, így egy erős szél és eső kombináció kimoshatja a pigmentet a vakolatból, mely foltosodáshoz vezet. Ezért vakolás előtt érdemes tájékozódni a közelgő időjárásról, vagy, ha már felkerült a falra a vakolat, akkor védeni takarófólia kifeszítésével.

Ha a falra felragasztott polisztirol lap ázott el, akkor glettelés előtt meg kell várni a teljes száradást, mert ha a vizes hőszigetelő lapra felkenjük a ragasztót, akkor bizony az elpárolgó nedvesség kicsapódhat a ragasztón, kimosva belőle a kötőanyagot.

Hívja szakértőnket! +36204005040