A grafitos polisztirol lemezek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos, fehér polisztirollal szemben. Az alkalmazási terület és alkalmazástechnológia megegyezik, így a grafitos lemez alkalmazásakor nem merülnek fel extra költségek. A grafit adalék hatására akár 25%-kal magasabb hőszigetelő képességgel számolhatunk azonos vastagság mellett, vagy ugyanazt a hőszigetelő képességet 20%-kal vékonyabb szigetelőlemez vastagsággal érhetjük el.

Homlokzati grafitos hőszigetelés

A grafitos hőszigetelés használata akkor válik igazán hangsúlyossá, ha kisebb vastagsággal tudunk csak dolgozni. Például telekhatárra épített házak esetében a szomszédok és az építési hatóságok is beavatkozhatnak, ha a tervezett szigetelés „belóg” a szomszédos telekre. Szintén indokolt a használata, ha a szigetelés ablak káváknál történő befordulásánál az ablaktokok adottságaiból kifolyólag kevesebb a rendelkezésre álló hely.

Azonban a grafitos hőszigetelés-nek van egy fontos hátránya is: sötét színéből következően sokkal inkább magába szívja a nap melegét. Ezért a tűző napra téve a felületi hőmérséklete gyorsan eléri a polisztirol termékek számára kritikus 80 Celsius fokot, ahol az anyag már deformálódik, olvad. A gyengébb minőségű termékeknél a probléma már alacsonyabb hőmérsékleten is jelentkezhet.

Az ilyen balesetek kiküszöbölésére általában állványzatra rögzített árnyékoló hálót szoktak alkalmazni, illetve terjedőben vannak a felületi védelemmel (fény visszaverő festékréteggel) ellátott grafitos polisztirol lemezek. A grafitos lemezek ragasztása is speciális ragasztóval történik, mivel a hagyományos polisztirol ragasztók kevésbé hatékonyak lehetnek.

Ha a grafitos hőszigetelés érdekli Önt, nézze meg ajánlatainkat a weboldalunkon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot!

Hívja szakértőnket! +36204005040